DREPT LA REPLICA – 11.07.2019
DREPT LA REPLICA - 11.07.2019
solomonboros3

DREPT LA REPLICA - 11.08.2019

In nr.251 al cotidianului „Vremea noua” din 6 noiembrie 2019, primarul municipiului Barlad, Dumitru Boros, incearca in stilul caracteristic sa caute vinovati pentru a explica nerealizarile mandatului si in acelasi timp sa ascunda incompetenta administrativa de care da dovada. Evident vinovatii sunt altii, nu el! Consilierii PSD din CLM Barlad, Prefectura, Consiliul Judetean Vaslui si mai nou Guvernarea PSD.

​Dupa ce cearta guvernul ca nu i-a dat bani pentru echilibrarea bugetului local la rectificare, EVITAND SA MENTIONEZE CA ARE UN EXCEDENT BUGETAR de 600 miliarde lei vechi, domnul Boros sau autorul de facto al acestui veritabil LAMENTATIO, acuza PSD-ul ca nu receptioneaza sala de sport de la scoala Gimnaziala nr.8 „Episcop Iacov Antonovici”.

​FAPT: Sala de sport construita de Guvernarea PSD prin CNI intre 2014 – 2018 nu poate fi receptionata pentru ca reprezentantii Primariei Barlad refuza sa semneze procesul verbal de receptie, adica la receptie se intruneste o comisie formata din reprezentanti ai CNI → investitor + firma de constructii →Executant + Beneficiar →Primaria Barlad. Ultimii, avand obiectiuni, nu semneaza!! Cine e de vina, domnule primar?

​Spitalul de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad nu a primit fonduri pentru modernizare. Serios? ​Fapte: „Vremea noua” anunta in 9 iulie 2018 ca vicepremierul Paul Stanescu a semnat contractul de reabilitare termica a Sectiei de Pediatrie Barlad (Spitalul de copii) in valoare de 4,5 milioane lei.

​*23.05.2019: Ministerul Sanatatii anunta Spitalul Municipal de Urgenta Barlad ca a virat banii pentru aparatura medicala solicitata in valoare de 12.043.000 lei (adica 120,4 miliarde lei vechi).

​Cum ramane cu stergerea de pe harta de catre guvernul PSD? ​Marele primar intreaba: „Pe ce proiecte pot pune mana ei (pesedistii – n.n.) sa si le asume ca realizate pentru dezvoltarea urbei noastre?”. Raspundem cu mana lui Boros, care a initiat o hotarare de achitare in avans a imprumuturilor contractate de administratia PSD din 2004 – 2016 pentru cote de cofinantare ale proiectelor europene sau pentru intregul deviz de lucrari:

1. „Modernizare strazi Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex scolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex scolar si mutat stalpi electrici” in limita sumei de 4.469.023 lei → 16 milioane euro de la Uniunea Europeana;

2. „Cofinantare Incubator si Centrul de Afaceri Tutova Barlad” in limita sumei de 663,430 lei → 4,4 milioane euro de la U.E.;

3. „Extindere retele de canalizare menajera in cartierele Munteni – Podeni din municipiul Barlad” in limita sumei de 9.617.939 lei;

4. „Modernizarea str. Tudor Vladimirescu si str. Islaz, Locuintele sociale str. Cpt. Grigore Ignat” in limita sumei de 4.588.559 lei;

5. „Cofinantare cheltuieli neeligibile aferente proiectului Centru de Revitalizare si Loisir Barlad” in limita sumei de 9.241.287 lei;

Alte proiecte: scoala Gimnaziala nr.2 „Vasile Parvan”, scoala nr.1 „Iorgu Radu”, Cinematograful „Victoria”, Gradina Zoo, apa si canal in Deal 2 si Bariera Puiesti, Statia de tratare a apei si statia de epurare a municipiului Barlad si multe, multe altele.

Cam asta am facut concret spre deosebire de dumneavoastra care ati plantat copaci, ati facut locuri de joaca de 500.000 lei/bucata sau pontoane la Prodana.

Apropos : soseaua de centura este blocata de un ONG – pro liberal, care trebuie sa dea un aviz de mediu pentru ca soseaua intersecteaza un sit Natura 2000. Nu PSD-ul a inventat acesti custozi ai ariilor protejate, ci tot PNL-ul in guvernul Tariceanu. Ce a tinut de Guvernul PSD s-a facut si stiti prea bine.

P.S.: Zice primarul: „Municipiul Barlad nu a primit niciun leu nici pentru proiectele cu finantare europeana!!!”

Pai daca n-ai atras niciun leu pentru oras din bani europeni de ce ai avut tupeul sa-ti maresti salariul cu 25% ca spor pentru fonduri europene? Legea nr.153/2017 iti da posibilitatea, nu-ti creeaza nicio obligatie sa iei bani in plus. Nu crezi ca din Mai anul trecut (10 mai 2018) cand a fost publicata HG nr.325 privind acordarea acestui spor pana azi ai incasat un salariu pe nedrept? Nu crezi ca aproximativ 4.000 lei in plus pe luna este un furt din banii barladenilor?

Da banii inapoi, mincinosule!

Deputat Adrian Solomon